MyBrain15 freeze

Dengar cerita kena beku sebab kerajaan dah takde bajet untuk menampung dana MyBrain15 terutamanya untuk MyMaster. Manakala untuk MyPhD masih diteruskan. Wallahua’lam. Kita nantikan pembentangan pengubahsuaian Bajet 2016.

P/s: I thought education is an investment for a country. Now i dunno.. I have to defer my intention to pursue MBA this year due to this sad news.. T_T

Advertisements

MyBrain15

Assalamu’alaikum. Ahlan wasahlan habibi!

Cakap arabic kau! 😀

MyBrain-15

Untuk pengetahuan semua, alhamdulillah saya telah pun mendapat tawaran daripada Universiti Malaya untuk sambung belajar dalam jurusan MBA (Master in Business Administration). InsyaAllah bulan Feb 2016 saya akan daftar jurusan. I’m so excited!

Cuma saya dalam dilema lagi ni sebabkan kekangan kewangan T_T

Untuk makluman, Kementerian Pengajian Tinggi telahpun mengumumkan tarikh tutup dana tersebut berakhir pada 30 November 2015. *justeru saya berpendapat yang nama dana MyBrain15 tu bersempena 2015 la kott 😀

Dan saya juga telahpun menghantar permohonan dana MyBrain15 tu pada tarikh tersebut. Sampai sekarang belum dapat sebarang jawapan. Malahan mereka yang menghantar permohonan pada September 2015 pun belum dapat jawapan. Haihh la..

 

MyBrain-15 news
Update terbaru. Agak-agak bila lah ye akan dapat tahu jawapan lulus ke tak???

Sumber: https://www.facebook.com/MyBrain15-KPM-451125938340699/

Continue reading “MyBrain15”

Post-marriage: When Yemeni met Malay girl (legal thingy)

Assalamu’alaikum warahmatullah.

Alhamdulillah perkahwinan kami Yemeni-Malay sudah melangkau hampir 10 bulan. Syukur sangat! Lega sangat-sangat sebab dah halalan toyyiban dan lebih tenang. Dugaan lepas kahwin jangan cakaplah, terlalu banyak terutama semasa tempoh ‘adjusting’ sebab kami berlainan budaya dan ‘expectation’. Dari situ saya banyak belajar tentang banyak perkara. Okay, perkara tu akan diceritakan dalam post akan datang k. Promish! 😉

8b0899266c52d1f6bab4e7ed1a207cab

Continue reading “Post-marriage: When Yemeni met Malay girl (legal thingy)”