Ada Apa dengan Cinta 2?

Assalamualaikum warahmatullah.

Hai y’all!

075729500_1446109889-Geng-AADC-2

Siapa dah tengok Ada Apa dengan Cinta 2???? #aadc2 Sep sikit! 😛

aadc2
This is mine! 😉 was posted soon after I watched this awesome movie

 

FYI, sayalah kipas-susah-mati Ada Apa dengan Cinta (AADC) sejak zaman muda remaja lagi. Masa tu sekolah menengah kott.. Beli DVD guna duit biasiswa rasanya (atau duit poket mak ayah bagi 😉 lepas tengok je cerita tu, terus jatuh cinta. Adik-beradik semua pun ikut suka. Mana taknya, kak long diorang ni pasang DVD AADC tu hampir hari-hari 😀

5628f5db4ca59486946938

Apa yang bestnya cerita ni adalah semestinya jalan cerita yang bagus. Tentang persahabatan, zaman remaja, zaman persekolahan, cinta muda-mudi dan paling awesome adalah kesenian dan sastera yang diterapkan melalui lomba puisi dan muzik. Ditambah pula dengan lagu-lagu soundtrek AADC oleh Melly Goeslow dan Anto Hoed yang sememangnya sampai sekarang kekal ever-green. Sampai sekarang Iols layan hokayyy..especially lagu Hanya dan Tentang Seseorang. Korang pulak camne? :p

AADC memang legend sebab:

  1. Filem Indonesia pertama meletop di Malaysia! (betulkan saya kiranya salah 😉
  2. Lagu-lagu soundtrack semua best-best.
  3. Jalan cerita cinta yang semua orang boleh ingat dan relate – tidak meleret-leret tentang minat yang sama terhadap sastera dan seni, masalah perbezaan latar belakang dan tuntutan masa depan lalu Cinta & Rangga terpaksa berpisah.
  4. Hampir semua orang (terutama wanita) sebaya-baya saya (ehem 20-an) akan sentiasa meminati filem, pelakon dan muzik ini.

Percaya tak? 😉

258dadce61d91a3055b0779e3bf31761f_263___Large_

 

Ok2, melalut pulak. Bukannya kita patut cerita pasal AADC 2 ke? 😀 Apa yang saya boleh cakap untuk sekuel kedua ni adalah TERBAIK! Memang puas hati tengok kat panggung. LOL. Apa yang best sangat tu?

#SPOILER ALERT!!! ;p

scene-aadc-2

  1. Persahabatan yang tidak terputus dek zaman. Walaupun masing-masing sibuk dengan hal masing-masing tetapi mereka tetap berusaha untuk mengeratkan lagi hubungan. Watak paling best: Milly. Lucu banget! Memang confirm sure korang pun rasa yang sama kan? 😀
  2. Sinematografi yang sangat bagus. Such a good work!
  3. Tempat-tempat menarik di Jogjakarta membuatkan hati tertarik hendak ke sana terutamanya Bukit Puthuk Setumbu, oh romantiknya~ ;p
  4. Kesenian di Indonesia bermula dengan seni lukis, wayang patung hinggalah ke seni penghasilan secawan kopi! waduh waduh bagus banget!
  5. Kisah percintaan yang indah. Walaupun terpisah selama 9 tahun (kalau tak silap), Cinta dan Rangga adalah Soulmate, ibarat kutub utara kutub selatan magnet yang bila didekatkan akan melekat. Eh! *bukan main kau punya analogi kan. LOL
  6. Be spontaneous! – tengok cerita ni mesti korang boleh relate dengan kata-kata saya tu. Ok, nak backpacking sekarang jugak. hahaha

085166800_1459167072-PP__807_of_952___Large_

AADC 2
Adegan film AADC 2.

Saya suka sangat3 karakter Cinta yang ceria, bijak dan jenis yang tahu apa yang dia nak dan suka. Macam dia sukakan seni, maka dia pun buka art studio bagi meneruskan minat dan membina kerjaya dalam kesenian. I love that spirit! I wish i know what is my passion??? T_T Lagi satu, pembawa karakter itu adalah Dian Sastrowardoyo, seorang ibu, isteri, usahawanita dan pelakon, kekal cantik dan langsing hokayyy. I’m so jealous yet I adore her! 😉

dianig1210

aadc-2

p/s: Cinta itu harus memiliki. cewah!;D Ok, bai!

 

Advertisements

Pengarang: Mrs Vibrant

A girl with many ambitious dreams. Married to a fun, loving and smart Arab man. TTC-ian raise your hands up! Easy-going, trustworthy and good listener I must say as what my friends describe me. Oh one more thing, also a very very attractive lady ;D For any enquiries/say hi, please contact me via my email: bookloverunited@gmail.com. Thanks!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s