Nota untuk diri yang muda dulu

Assalamualaikum.

Sebenarnya saya nak tulis tajuk dalam Bahasa Inggeris macam ni “A note to my younger self”. Tapi saya rasa baik saya tulis dalam bahasa. ;D

Nota ini ditulis untuk mengingatkan diri saya di zaman muda dalam lingkungan 16 – 25 tahun. Teruskan membaca y’all!

15382ruled_notepaper

WARNING: Tulisan ini sangat panjang, mungkin korang boleh baca dulu mana yang mampu dulu jangan sampai pitam, esok lusa sambung baca selebihnya ya. :p

Continue reading “Nota untuk diri yang muda dulu”

Advertisements

#ILoveNasiArab

Assalamualaikum warahmatullah.

Hai dearies semua!

32

Saja nak promote satu restoran baru dalam area Kampung Baru, KL yang sedap, meletop lagi terbaik ni. Tested and approved by many whom been there including me. 😉

Saya hanya menyampaikan dan memberi pendapat, mana yang baik datang dari Allah, mana yang buruk datang dari kelemahan insan itu sendiri. InsyaAllah kalau korang rasa nasi Arab yang diorang sediakan memang korang tak kerling tempat lain, mak mertua lalu tak perasan. 😀

RESTORAN HADRAMAWT KINGDOM, KG. BARU

Website: www.hadramawtkingdom.com

Fb page: Restoran Hadramawt Kingdom

GRAB THIS WHILE IT LAST!
VALID ONLY DURING RAMADAN 2016.

PLEASE DROP US A CALL/ TEXT/ WHATSAPP
FOR RESERVATION OR ANY ENQUIRIES TO:

MR. SALAM | 017-886 9414 | hadramawtkingdom@gmail.com

BUFFET RAMADAN OFFER!
ADULTS – RM29.90
KIDS (5-12 Y.O) – RM15.90

P/S: Founder kami asal dari negara Yemen, beliau boleh cakap Bahasa Melayu dengan fasih, jadi kalau text atau call kami anda bolehlah cakap melayu campur rojak English pun takpe. Kalau boleh cakap Arabic lagi bagus! ;D

 

BUFFET RAMADAN 2016 - HK

Continue reading “#ILoveNasiArab”

Sample Cover Letter

Assalamualaikum warahmatullah.

INSPIRATIONAL-LIFE-QUOTE-POTENTIAL-GREATNESS-1200

Ahlan wasahlan habibi! It’s been quite a while since I’ve updated this blog. I love writing. I can pour my heart out when I’m writing, it’s just that sometimes its hard to find time and mental-block-no-idea of what to write about.

Back to the topic. Actually, I wrote this on my Linkedin post after I updated my resume. I wrote this last few months to honor my current first  job ever and also with the intention to spread my wings to another job. It’s been too long here and I cannot see my career moving forward or advance or anything that excites me. I’m so bored, I guess. I want new things. Ops, not want. I need new things to learn, discover and experience!

Continue reading “Sample Cover Letter”