Sis jual buku

Assalamualaikum warahmatullah.

Yes, I am. Dah lama sangat nak jadi penjual buku. Sebab saya memang sangat-sangat-sangat suka, cinta dan asyik shopping buku je. Kalau dengar pesta buku mesti teruja. And be like…

 

Hahahahgagagahaha. Same here. Tapi sis tak minat dah komik, sis suka novel thriller, mystery dan historical stories ;P

Continue reading “Sis jual buku”

Advertisements

FAQ #WhenMalayMarriesArab: How I met him???

Assalamualaikum warahmatullah.

Hai semua!

Tajuk tak boleh blah kau. Nak havoc dan trafik sangat. Tapi havoc ke? Banyak ke trafik masuk?

*sobsss akan sis rajinkan diri mengupdate blog sekurang-kurangnya 2 post seminggu hokay? ;p

mg_7794
mandy or zurbiyan?Kriteria utama untuk bersuamikan lelaki Arab: Suka makanan Arab ;D

 

So, how I met my husband?

Rasanya ini adalah soalan paling banyak ditanya oleh semua orang. Tak kiralah perempuan atau lelaki. Tua atau muda. Semua macam nak tahu macam mana saya terjumpa (ter-hokay maknanya tak sengaja ;P) suami saya dan macam mana boleh start relationship?

Continue reading “FAQ #WhenMalayMarriesArab: How I met him???”

TTC: Stress

Assalamualaikum. Hi y’all!

Lately saya sangat busy, stress dan takde masa untuk diri sendiri. Bila dah banyak kerja kat ofis ditambah-tambah dengan tekanan nak mencapai KPI sebelum akhir tahun ni, rasa macam sangat-sangat-sangat stress dan tak best! Rasa nak resign sekarang jugak.Tapi kalau resign taktau nak kerja apa??? T_T

Life of an adult is not as colourful as rainbow..tskk sobsss

All I want is a life without DEBT! No worries. Work for my own. InsyaAllah.

To live a simple life – like the Japanese movie “Little Forest”. It became my fav movie now. 😉

Continue reading “TTC: Stress”

Throwback Raya: Nasihat untuk lelaki bergelar Suami

Assalamualaikum warahmatullah.

Wahhh dah lama tak menulis di sini sejak bulan Ramadan. Awat malaih sangat tak tau.. T_T Ok2..diharap saya masih tidak terlewat untuk mengucapkan kepada yang sudi membaca coretan saya di sini “Selamat Hari Raya Aidilfitri. Maaf zahir & batin” 😉

Actually, this post was intended to be posted after Raya but then I was busy with life – work and personal. So, this post stuck in the draft box for a month. What a blogger without her words for her fellow readers right? I’m so badddd.. blablablabla (referring to Amy Schumer’s sketch on “I’m so bad” as below) – totally not related to the title. 😀

Tahun ni kami beraya di Kedah. Dari Triang, Pahang ke Sungai Petani, kemudian ke Telok Sera, Bandar Baru Serdang (di Kedah) dan seterusnya ke Kampung Relau, Sungai Bakap dan penutupnya kami ke Felda Teloi Timur (area Sg.Petani)..sebelum kembali pulang ke Pahang. What a journey! Lebih kurang seminggu beraya dan kebanyakan masa dihabiskan atas jalan! ;D

Penangan travel jauh ni saya jatuh sakit, handphone rosak dan wang mengalir macam paip bocor.. ;( Bukan taknak berjimat cermat tapi sebab ada je barang-barang yang nak dibeli. Pulak tu ibubapa saya dah pencen, pendapatan cukup-cukup makan je, mestilah saya nak menyumbang sebanyak mungkin demi meringankan beban mereka. Tskkk sobss..

Ada satu cerita: Saya dan suami bergaduh sebab hal duit dan tanggungjawab masa raya haritu. Bukan sebab suami atau saya tak mampu, tapi sebab suami saya rasa tak adil dia yang kena keluar belanja untuk keluarga saya. Sedangkan adik lelaki saya tak menyumbang pun. Haihhh..susah bila tersepit di tengah-tengah ni. Continue reading “Throwback Raya: Nasihat untuk lelaki bergelar Suami”