Kenapa Angelina Jolie & Brad Pitt bercerai?

brangelina-wedding-14

file-angelina-jolie

 

brad-pitt-angelina-jolie-wedding-photo

f28219a026d092bf94fd6756057b1d90

angelina-jolie-and-brad-pitt_

 

miraval230814-005
Such a beautiful wedding..simple yet lovely..so sad that the marriage didn’t make it. T_T

 

angelina-jolie-brad-pitt-wedding

Sedih sangat bila dapat tahu pasangan paling terkenal famous-amos seantero dunia ni, Bradangelina ni bercerai. Divorced. Break off. No more. Sedihnyaaaaa!

Ada kawan-kawan saya kat office ni yang komen kata:

“Padan muka kau Angie! You deserve it! Karma bites!”

“Alaaa Brad Pitt tu curang dengan Marion Cotilard la tu. Masa pengambaran filem entah berapa kali dah they f*#k each other!”

“I suka diorang divorce. Sebab I team Aniston!muahahaha padan muka kau angie! Rasakan apa yang Jennifer Aniston rasakan!”

Yang atas tu semua komen negatif bercampur gembira sebab akhirnya pasangan ni bercerai juga. Ish ish ish tak baik tau kita cakap benda-benda kat atas tu. Nampak sangat kita nak sangat pasangan 6 anak ni bercerai-berai atas kesilapan yang dah berpuluh tahun lalu. Padahal mereka dan ex-wife, Jennifer Aniston pun dah move on dengan kehidupan mereka masing-masing.

Brad Pitt loves Angelina Jolie! That’s the fact.

Kalau bukan kerana cinta takkanlah diorang bertahan selama lebih 10 tahun bersama dengan 6 orang anak yang sihat dan comel-comel belaka. That’s the prove of their love. Walaupun caranya mungkin tidak kena dan salah sebab masa Brad jatuh cinta dengan Angie, masa tu dia masih suami Jennifer Aniston. Yang akhirnya mereka berpisah.

Saya bukan nak sebelahkan sesiapa tapi saya paling tak suka orang yang gembira atas kesedihan dan kesusahan orang lain.

Di Barat, kebanyakan celebrities mereka tak percayakan pertalian perkahwinan. Bagi mereka, ‘Marriage is a burden’ atau ‘Marriage is a curse’ dan macam-macam kata negatif tentang kahwin. Bagi mereka lebih baik bersekedudukan tanpa ikatan kahwin.. Rasanya stigma ni akan terus menguat dengan berita perceraian the very famous couple in Hollywood ni..Sedihnyaaaa *inilah salah satu sebab kenapa sis sedih diorang bercerai T_T

Saya juga paling tak suka orang yang menghakimi seseorang kerana kesalahan lepas dan menilai setiap tindak-tanduk orang itu berdasarkan dosa lepas juga. Padahal orang tu dah berubah menjadi lebih baik.

db5d98143140c30ea2590fc909a640df
Orang yang suka menghakimi orang lain adalah mereka yang tidak mengaku atau sedar akan diri sendiri 😉

 

Sebelum kita nak mengata orang, mengumpat kekurangan dan keburukan orang dan paling buruk, memfitnah orang, lebih baik kita hakimi diri sendiri.

Bagi saya, kalau seseorang itu boleh bercakap perkara buruk pasal orang lain di belakang orang yang dikata tu, tak mustahil kita yang mendengar ni pun akan dikata oleh dia. Lebih baik diam daripada bercakap. Betul tak?

p/s: Kalau nak cakap, borak ataupun mengata, kata yang baik-baik je. Kan itu suatu doa kan? Lebih baik kita jaga tepi kain kita daripada sibuk mengata tepi kain orang. Haihhh

Advertisements

Pengarang: Mrs Vibrant

A girl with many ambitious dreams. Married to a fun, loving and smart Arab man. TTC-ian raise your hands up! Easy-going, trustworthy and good listener I must say as what my friends describe me. Oh one more thing, also a very very attractive lady ;D For any enquiries/say hi, please contact me via my email: bookloverunited@gmail.com. Thanks!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s