Lagu paling romantik pernah saya dengar ;D

Assamualaikum. Hi dearies!

Rasanya semua orang pernah dan tahu kot about this beautiful, romantic, Arabic song namely Tamally Maak by Amr Diab. Saya memang specifically suka lagu ni berbanding lagu-lagu yang lain tak kira apa-apa bahasa pun. Melodi, suara dan vokal serta makna lagu tu memang sangatlah romantik banget! Selamanya will be my favourite romantic song everrrr~

Continue reading “Lagu paling romantik pernah saya dengar ;D”

Apabila lelaki Arab cemburu..

Assalamualaikum. Hi y’all!

Baru-baru ni company saya buat annual dinner dan bersempena dengan tempoh perkhidmatan saya (eh, dah macam askar daaa.. ;p) selama 5 tahun pada tahun 2016 ini, maka layaklah kiranya saya mendapat anugerah penghargaan. Saya dah siap rehearsel bagai untuk anugerah tu dan juga siapkan dress sequin bertema gold ala-ala Queen Ravenna “mirror mirror on the wall whose the fairest (ehemm fatest) of them all?!”.. Inspired by this awesome film..

Cantik gilerrr Charlize Theron dalam filem ni *I’m gonna die~

Kebetulan dan alhamdulillah saya tak masuk dalam persembahan yang setiap bahagian kena perform malam tu. Syukurrr.. Kenapa syukur?

Sebabnyaaaa…. Continue reading “Apabila lelaki Arab cemburu..”

MyDebit card: Korang dah tukar belum?

Assalamualaikum warahmatullah.

Selamat pagi semua!

Siapa pelanggan Maybank tegar di sini sila angkat hidung ciked, sis nak tengok? LOL *just kidding. Opkossss ;D

Sebenarnya, sayalah pelanggan tegar Maybank. Segala benda kalau boleh nak dengan diorang. *ini bukan sponsored post pun.. T_T

replace-maybank-atm-card
Dah tukar ke belum?

Continue reading “MyDebit card: Korang dah tukar belum?”

Prosedur perkahwinan dengan warganegara asing : Part 3

Assalamualaikum warahmatullah.

Memandangkan tajuk ni sangat popular di blog saya, maka saya ingin memberitahu kepada sesiapa yang ingin bertanya tentang prosedur secara lebih terperinci, anda bolehlah emelkan kepada bookloverunited@gmail.com.

InsyaAllah saya akan terangkan dan bantu anda semampu sebaik yang mungkin.

Saya bukanlah nak kata saya ni bagus sangat, tapi belajar daripada pengalaman yang lepas dan juga niat saya untuk mempermudahkan urusan setiap insan terutamanya rakan-rakan seagama Islam. That is my value 😉

Alhamdulillah, setakat ni saya dah ada 3-4 pasangan yang berjaya ke jinjang pelamin dan beranak-pinak anak-anak kacukan yang comel. Eh! Dah macam servis TTC pulak. hahahaha. Bukannnn.. Hanyalah tentang prosedur mendapatkan kelulusan bagi perkahwinan di antara warganegara Malaysia dengan warganegara asing (terutamanya dari Yemen) ;D

Ikhlas,

Mrs. V

tumblr_n60db0af9w1qmaqe8o1_1280