MyDebit card: Korang dah tukar belum?

Assalamualaikum warahmatullah.

Selamat pagi semua!

Siapa pelanggan Maybank tegar di sini sila angkat hidung ciked, sis nak tengok? LOL *just kidding. Opkossss ;D

Sebenarnya, sayalah pelanggan tegar Maybank. Segala benda kalau boleh nak dengan diorang. *ini bukan sponsored post pun.. T_T

replace-maybank-atm-card
Dah tukar ke belum?

Okay, I know I am late to tell you guys about this. And I just did it via Maybank2U je. Korang click, click dan click terus boleh tukar kad ATM korang kepada kad MyDebit. Dalam masa 14 hari nanti Maybank akan post ke alamat yang korang tetapkan. Mudah giler kan?

Cumanya sebelum ni saya ada dapat SMS daripada Maybank, tetapi saya biarkan je sebab saya telah belajar dari kesilapan yang lepas!  (Baca: Kes penipuan cyber, kad debit/kredit dan sebagainya sangat berleluasa, jadi kitalah sebagai pengguna yang kena berhati-hati dalam menapis setiap iklan terutamanya yang melibatkan wang ringgit)

Saya pun pelik jugak kenapa sebelum-sebelum ni okay je guna kad atm maybank tu. In fact, it is a debit card right? Tapi dah tengok iklan dekat website Maybank2U (seperti gambar yang di-hyperlink-kan ke web diorang), jadi saya pun percayalah. Nanti saya nak singgah Maybank branch KLCC nak tanya kenapa diorang tetiba promote tukar kad ni. Hurmmm..

P/s: Selalulah berhati-hati dengan segala transaksi secara atas talian (baca: online) terutamanya yang melibatkan maklumat peribadi dan kewangan kita. Beware! Ok girls (and boys ;p), chow chin chow~

 

Advertisements

Pengarang: Mrs Vibrant

A girl with many ambitious dreams. Married to a fun, loving and smart Arab man. TTC-ian raise your hands up! Easy-going, trustworthy and good listener I must say as what my friends describe me. Oh one more thing, also a very very attractive lady ;D For any enquiries/say hi, please contact me via my email: bookloverunited@gmail.com. Thanks!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s