Apabila lelaki Arab cemburu..

Assalamualaikum. Hi y’all!

Baru-baru ni company saya buat annual dinner dan bersempena dengan tempoh perkhidmatan saya (eh, dah macam askar daaa.. ;p) selama 5 tahun pada tahun 2016 ini, maka layaklah kiranya saya mendapat anugerah penghargaan. Saya dah siap rehearsel bagai untuk anugerah tu dan juga siapkan dress sequin bertema gold ala-ala Queen Ravenna “mirror mirror on the wall whose the fairest (ehemm fatest) of them all?!”.. Inspired by this awesome film..

Cantik gilerrr Charlize Theron dalam filem ni *I’m gonna die~

Kebetulan dan alhamdulillah saya tak masuk dalam persembahan yang setiap bahagian kena perform malam tu. Syukurrr.. Kenapa syukur?

Sebabnyaaaa….

Saya tak dapat pergi.

Last minute!

Petang annual dinner tu, my beloved husband tak bagi lesen kat wife dia untuk attend annual dinner.

To receive the award. T_T

Like a Cinderella story yang kena kurung dalam rumah tak dapat attend the ball…it was like..

And in my case or my story, I was told not to go because my ‘beloved’ husband was surprised about the dinner, he said he never knew (when I already told him like way back that I will receive an award..). Sedih gilerrrr… Tapi kalau dah suami kau cakap “If you go, don’t ever ever come back here”. Jadi, kau nak buat apa?

Redha je la. Lagipun dinner company ni takde KPI atau tak affect rating bonus or performance pun. Yang ada hanyalah KPI kau dengan suami dan Tuhan kau je. Redha dan sabar dan bertenang je laaa.. Mungkin ada hikmah kot si dia tak bagi pergi. *dengan hati yang serba salah sebab dah menyusahkan semua orang malam tu dan kempunan nak makan best kat Hotel Pullman Bukit Bintang, KL ;D

This is the dress that I bought from Zalora and planned to wear it for the dinner..T_T . This was my biggest investment and cost me about RM179 i think la.. Lepas ni nak jual balik or tukar baju lain kat Zalora insyaAllah sobs~
Gold leaves crown. RM12-15 rasanya beli kat Chameleon KLCC.
Cantiknya cincin ni. I want i want i want it!!!! Inspired je la..cincin emas besar untuk dinner saya beli kat H&M Avenue K je. RM39.90 i think ;p

So, sepanjang minggu lepas daripada kejadian saya last minute tak pergi tu, kecohlah satu office pasal saya. Semua orang tahu penyebabnya dan ramai jugak yang tanya atau saja-saja tanya padahal dah tahu. Yang kecohnya sebab saya text kat HR personally tapi diforwardnya text saya tu ke group. Haihhh..tak professional dan buat malu saya je. Terus rasa macam “salah ke aku ikut cakap laki aku? teruk sangat ke bila aku tak pergi last minute, padahal aku dah mintak maaf dan inform sejam-dua sebelum majlis? salah ke?salah ke?! I didn’t plan for all of this to happen pun..”

Yes, my husband is a very jealous man.

Yes, he is a short-tempered man.

Yes, he is over-protected, possesive and over-thinking.

Yes, he is loving me ;D *LOL*VERY

Luckily, saya ni jenis tak fikir sangat dan tak ambil port orang nak mengata buruk belakang saya. Asalkan bukan cakap depan-depan saya sudahlah. Ada aku kesah?

Lagipun, mungkin salah aku juga. I supposed to expect all of this.

Sejak kami kahwin, memang aktiviti keluar malam tanpa suami memang takde. Yilek. Never. Zero. Kecuali dengan my family members. Suami memang takkan lepaskan isteri terchenta dia ni keluar malam. Kalau balik office lewat pun kena bagitau dia siap-siap. Kalau tak bagitau, kau kena lah tahan soalan bertubi-tubi, merajuk sehari-dua cold war tu biasa, lepas dia cold war, kita pun merajuk cold war jugak. Tapi tak lama laaa..hehehe. Gado-gado manja gituh!

P/s: Lelaki Arab dan lelaki Melayu sama je cemburunya. Mungkin orang Arab terlebih sikit dan mungkin orang Melayu dah biasa dengan norma budaya kita ataupun kurang cemburu sebab percaya sangat-sangat dekat pasangan. Lain orang, lain lah hati dan juga cemburunya. Itu je kesimpulannya. ;D ;D ;D

P/s2: Dress gold tu kalau pakai pun, kena pakai untuk tatapan mata si dia je la gamaknyaaa.. ku bilang kalauuu.. *LOL

When your queen is as evil as she is a beauty~
Advertisements

Pengarang: Mrs Vibrant

A girl with many ambitious dreams. Married to a fun, loving and smart Arab man. TTC-ian raise your hands up! Easy-going, trustworthy and good listener I must say as what my friends describe me. Oh one more thing, also a very very attractive lady ;D For any enquiries/say hi, please contact me via my email: bookloverunited@gmail.com. Thanks!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s