The Girl on the Train

Assalamualaikum warahmatullah.

Hi all! Long time no see right?

What a hectic life like I was riding a bullet train from October to November 2016. And now I ended up in the middle of November with so many things to do for either my job and personal life goals.

Goshhh.. That was a hell speed of light ride of my life. Ok, done with the rambling about my busiest life or you can say it as ‘Mrs V excuses’. hahahahaha. Kannn alasan je sebenarnya. Kalau nak seribu daya, taknak 1001 alasan!

Korang dah tengok ke movie The Girl on the Train ni atau dah baca buku ni? Best kottt~ Wajib BACA, wajib TENGOK! ;D

Klik SINI untuk info tentang buku The Girl on the Train ya 😉

Saya belum tengok lagi sebab saya dah baca buku ni akhir tahun lepas. Best jugak buku ni tapi macam komen saya dalam Goodreads (klik SINI untuk tengok komen saya ;p), penceritaan pada permulaan adalah sangat membosankan (for me la) sebab watak utama, Rachel Watson tu dah la jobless, kaki minum alcoholic dan takleh move on daripada ex-husband lepas tu obses naik train sebab nak tengok rumah lama dan couple sebelah rumah lama dia.

Dia memang sangat ‘shitty’, ‘mess-up’ dan nampak la dia ni loser dalam hidup dia. Siap cari gaduh dengan ex-husband, wife ex-husband dan kena halau daripada rumah sewa sebab selalu minum sampai mabuk, muntah atas karpet dan bila bangun lupa segala kejadian yang berlaku semalam. Dia macam ada trauma dan short-term memory loss.

Bila dah masuk part pertengahan cerita tu yang best, suspense dan unpredictable. Seriously ending memang tak dijangka.

Bagi saya yang suka berimaginasi ni, baca buku lebih feel dan best daripada tengok movie. Sama macam cerita Gone Girl by Gillian Flynn, for me, reading her book is way better than watching the movie. Sebab sesuatu perkara tak dapat digambarkan dalam movie macam pemikiran, perasaan dan emosi seseorang. Cewahhh. Macam lah kau pandai sangat.

Tapi..Eh! Ada tapinya juga.. Saya still nak tengok movie jugak sebab Emily Blunt! She’s a very3 talented actress and I love her performance especially when she is the main character of this thriller story~

Kalau korang dah tengok, boleh share sikit best ke? Berapa bintang? Sharing is caring~

Adiue~

P/s: Read more about the film on Marie Claire, kalau rajin laaa..;D

Advertisements

Pengarang: Mrs Vibrant

A girl with many ambitious dreams. Married to a fun, loving and smart Arab man. TTC-ian raise your hands up! Easy-going, trustworthy and good listener I must say as what my friends describe me. Oh one more thing, also a very very attractive lady ;D For any enquiries/say hi, please contact me via my email: bookloverunited@gmail.com. Thanks!

2 thoughts on “The Girl on the Train”

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s