Resipi Pizza Low Carb paling sihat

20170525_215722[1]
Tadaaaaa! Inilah ropanya pizza terlazat, tersihat, low carb di donia! ;D

Walaupun ropamu tidakku kenan, tetapi rasamu sangatlah sedaaappppppp *ngeeeee masuk bakul angkat sendirik*

Serius korang tak sangka pizza ni dah la mudah tak banyak bahan dan steps. Lepas tu rasanya sedap mak mertua lalu tak perasan. Gituh! Ok, tanpa membuang masa yang selalu mencemburui kita. Korang boleh try test buat petang ni. Here we go! Continue reading “Resipi Pizza Low Carb paling sihat”

Novel Thriller paling BEST pernah baca!

 

Trust me, I’m not normal ;P

Siapa peminat genre Thriller, Misteri, Jenayah dan Penyiasatan? Angkat hidung please ;D Kita geng la kalau macam tu. Sis suka buku yang bergenre sebegini sebab cerita yang suspense, adrenaline rush, page turner with unexpected climax and ending! Whoa!

Of late ni sis obses dengan buku Japanese thriller and of course in English language, sis mana reti baca Japanese. Cakap pun yang basic je pengaruh suka tengok anime ;p *kawaiine~*

Yezzaaa T_T

So, what are those books???

Ok, sis akan senaraikan buku-buku tu mengikut tahap paling tinggi rating BEST (based on my likingness) bermula tahap kurang ke paling tinggi k? Untuk post kali ni sis akan bagi korang 5 buku je dulu. Jangan marah kalau dalam senarai tu ada 3 buku tu dari penulis yang sama. Sebab apa? Because I love his writing style!!!

Ready, get set go!  Continue reading “Novel Thriller paling BEST pernah baca!”

5 Tanda-tanda REAL suami curang

Assalamualaikum warahmatullah.

Tajuk tu memang mengerikan bagi para isteri. Dulu masa sis bujang, sis tak kisah sangat pun pasal my boyfriend/pakwe/marka “lantak hang la, nak curang ka, nak melangkup ka, kalau betui jadi memang hang bukan jodoh aku!” Gituh. Tup-tup sis yang curang pasang 2-3 sparepart aka bakal suami/imam/pilot. Eh! hahahaha! *Well, that was different..you need to compare apple to apple. Married and single life is totally different* ;P

Sekarang baru sis tahu langit tu tinggi sangat. Baru sis sedar yang cinta kepada suami dan rumahtangga tu bakal membuatkan kita terluka. Terluka yang sangat dalam. Nauzubillahi min zalik. Kita bukan nak mencari kesalahan atau berburuk sangka dekat suami kita tapi tanda-tanda yang sis akan bagitau ni diharap dapat buka mata para isteri yang terleka dan alpa dengan tanggungjawab hakiki kepada suami tercinta.

“Yes, we can save our marriage. Never give up girl!” Woha – Ok, ni tagline kita hari ini ya ;D Because these are all from experiences and observations of people that I trust! Enjoice! Continue reading “5 Tanda-tanda REAL suami curang”

Perbezaan budaya: Melayu vs Arab – No social media for the wife

Assalamualaikum warahmatullah.

Kalau orang tanya ada beza ke budaya Melayu dan Arab?

Jawapannya: Banyak perbezaannya.

Contoh: Isteri orang Arab (walaupun dia orang Melayu ;D) tak boleh bersosial-media samada melalui Facebook, Instagram, Twitter dan chatting-chatting ni. N.O.

Sebab bagi lelaki Arab, isteri dan hal-hal rumahtangga/ personal tak boleh dikongsi dengan orang luar. Orang luar tak sepatutnya tengok isteri dan keluarga (terutamanya yang perempuan).

Kalau korang kata “alaaa tak sporting la kalau dapat suami Arab macam ni”. Nak buat macam mana, dia suami dan kalau dia kata ‘NO’, maka janganlah cari pasal. *Lesson learnt for me actually. Continue reading “Perbezaan budaya: Melayu vs Arab – No social media for the wife”