Haram

Haram jadah betul. Tak pasal-pasal melekat dalam kepala. Hari-hari nak dengar. Hari-hari terngiang-ngiang bergema di mana-mana.

Oh..biar rasa ini.. Tersimpan Hanya untuk aku.. Kamu Saja tahu..

Oh Biar rasa ini.. Hanya Sekadar engkau tahu.. Aku Ada bila perlu..

Kita Saja tahu..

Advertisements

Book review: Origin by Dan Brown dan Bukti kewujudan Tuhan dan Hari Kiamat

I know I’m late to review this.. padahal dah dekat 3 bulan sis habis baca novel ke-5 Dan Brown ni. Well, FYI, Origin is my first Dan Brown’s novel. Sebelum ni saya hanya tengok movies je.. starting from Angels and Demons, Da Vinci Code and the latest, Inferno.

https://guysgurugrades.files.wordpress.com/2017/01/robert-langdon-series.jpg?w=799&h=382

Memang best ketiga-tiga Robert Langdon movie series tu. Sis bagi 4 bintang!

https://i2.wp.com/www.skindiscolorationsolutions.org/wp-content/uploads/2015/02/4-Stars.png Continue reading “Book review: Origin by Dan Brown dan Bukti kewujudan Tuhan dan Hari Kiamat”

4 Tanda Lelaki Serius Dalam Perhubungan & Tips Bercinta lepas nikah

Fakta 1: Majoriti bakal pengantin perempuan akan buat research thoroughly sebelum ke jinjang pelamin dan tajuk ini merupakan kata kunci (baca: keyword) paling kerap, terlajak laris dan hangat dicari-cari. *cough* yup, that was meh*cough*

Fakta 2: Tanda paling utama si dia serius dalam perhubungan adalah apabila si dia start, kerap berfikir dan berbincang dengan u’ols pasal masa depan. Full stop.

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSntlM_v1DMZUDwdjWpdEwgkLe7DKDd_KkWtfzCrr8D_0DlodKbiQ
Iphone? Why not! Even though I really3 love my Samsung Note 10x *LOL*

Kalau ikut kata pakar berjantina lelaki, mereka akan kata “Lelaki ni simple je. Kalau dia kata ya, maka ya lah. No corner-corner”. Memanglah dia akan kata macam tu sebab dia lelaki.

Bagi pakar yang berjantina wanita, mereka akan kata “Lelaki ni susah kita nak faham. Pakar putar belit. Pakar menipu. Pakar ambil kesempatan atau opportunistik”. Mestilah, sebab wanita ni sendiri seorang yang complicated, banyak fikir, analysis paralisis dan juga semua tu daripada pengalaman sendiri bila dah lama mengenali seseorang lelaki.

But..Seriously, a man’s heart is not that complicated. However, they are not easily to be interpreted. Do you got what I mean? *Confusing right? hahaha!*

Tapi, berdasarkan pemerhatian, pergaulan dan perkenalan sis dengan spesis berjantina lelaki tulen, mereka memang akan serius dengan seseorang wanita yang mereka sayangi dan tanda-tanda tu dapat kita lihat dan tahu antaranya adalah: Continue reading “4 Tanda Lelaki Serius Dalam Perhubungan & Tips Bercinta lepas nikah”