Rezeki itu rahsia Allah..

Assalamualaikum warahmatullah.

MasyaAllah dah lama saya tak menulis di sini. Sentiasa rindu nak menulis dan mencurah rasa di blog Vibrant Girl ni tapi kekangan masa dan idea, buat saya sentiasa tak sempat. Padahal hari-hari saya bekerja mengadap laptop ūüėÄ

Sekarang baru saya rasa betul-betul yang saya dah dewasa!

Mana taknya, tahun ni, bulan ni, 17 Februari 2017, maka akan genaplah usia saya 30 tahun. Woot woot I’m gonna be a 3-series gal yo! But not yet a MILF!? LOL

Anyhow, I am grateful with whatever I have. Saya ada ibu ayah yang banyak menabur budi dunia akhirat, adik-beradik yang saya sayangi dan suami tercinta serta kawan-kawan yang rapat dan kenali. Saya seorang wanita bekerjaya dengan pendapatan tetap dan baru saja dikurniakan jawatan yang mencabar (disebabkan jawatan baru ni lah saya tak sempat ber-blogging T_T.. atau sekadar alasan?! :D). Saya ada rumah tempat berlindung (walaupun masih menyewa) dan kereta sebijik (pun masih berhutang). Semua dah cukup. Alhamdulillah.Syukran ya rabb. Continue reading “Rezeki itu rahsia Allah..”

The Girl on the Train: Movie Review

#I wrote about the The Girl on the Train‘s review on¬†movie and book on my previous post as HERE¬†if you wanna read it. Tqsm¬†ūüėČ

I watched this movie on last Saturday and it was AWESOME! *finally~LOL*

Continue reading “The Girl on the Train: Movie Review”

TTC Journey: PCOS and negative pregnancy test (Part 2)

Ahlan wasahlan habibti~

HAPPY NEW YEAR 2017! Ma’as salamah 2017! Let’s start the day by being positive and better. InsyaAllah. ūüėČ

Even though¬†my pregnancy tests was still negative and my period was due till today. But.. yes there is BUT here. I got a bit like spotted bleeding I must say this morning and I don’t know if it is my period getting started or just another good news. I’m afraid to put any hope. Hope can sometimes be an enemy to a mummy-to-be.. *sobsss¬†T_T Continue reading “TTC Journey: PCOS and negative pregnancy test (Part 2)”

TTC Journey: PCOS, negative pregnancy tests and diet tips

Warning: This might be a bit too-much-information (TMI). So, beware! ;D

Assalamualaikum & hi all!

At the time when I’m writing this, my period is 15 days late! Can you imagine my excited-ness¬†+ nerve-wrecking + confusion?! As I told in my previous post (HERE) that I’ve been consuming Nona Roguy Phytonatal pills to ease my digestion and alhamdulillah my period turns up to be in regular cycle (which is 32 days since September 2016 until TODAYYYY) *sobssss T_T

Actually I’ve done several pregnancy tests when my period is due you know and all I got was NEGATIVE HCG and as I was curious, I did Ovulation tests too to detect hormone LH (hormon¬†subur), and guess what? I got POSITIVE LH, meaning I am fertile on my supposed-to-be-period-days!? What the heck right? ¬†*okay, calm down, breath in, breath out~ Continue reading “TTC Journey: PCOS, negative pregnancy tests and diet tips”

Tips dapatkan period yang teratur dan tepat waktu

Assalamualaikum warahmatullah.

Kali ini saya nak bercerita macam mana saya dapatkan cycle period yang teratur dan tepat waktu. Ini adalah rentetan daripada cerita saya mengenai Polycystic Ovarian Syndrome (PCOS) dulu. Kalau nak tahu, klik SINI untuk baca ye.

Alhamdulillah, selama hampir 3 bulan bermula daripada bulan September 2016 hingga bulan ni, November 2016, period saya on-the-dot. Maksud saya adalah bilangan hari adalah sama setiap bulan di mana cycle period saya dari mula period sampai the next period adalah 32 hari. Syukur alhamdulillah.

Continue reading “Tips dapatkan period yang teratur dan tepat waktu”

The Girl on the Train

Assalamualaikum warahmatullah.

Hi all! Long time no see right?

What a hectic life like I was riding a bullet train from October to November 2016. And now I ended up in the middle of November with so many things to do for either my job and personal life goals.

Goshhh.. That was a hell speed of light ride of my life. Ok, done with the rambling about my busiest life or you can say it as ‘Mrs V excuses’. hahahahaha.¬†Kannn alasan je sebenarnya. Kalau nak seribu daya,¬†taknak¬†1001 alasan!

Korang dah tengok ke movie The Girl on the Train ni atau dah baca buku ni? Best kottt~ Wajib BACA, wajib TENGOK! ;D

Klik SINI untuk info tentang buku The Girl on the Train¬†ya ūüėČ

Continue reading “The Girl on the Train”

Lagu paling romantik pernah saya dengar ;D

Assamualaikum. Hi dearies!

Rasanya semua orang pernah dan tahu kot about this beautiful, romantic, Arabic song namely Tamally Maak by Amr Diab. Saya memang specifically suka lagu ni berbanding lagu-lagu yang lain tak kira apa-apa bahasa pun. Melodi, suara dan vokal serta makna lagu tu memang sangatlah romantik banget! Selamanya will be my favourite romantic song everrrr~

Continue reading “Lagu paling romantik pernah saya dengar ;D”

Apabila lelaki Arab cemburu..

Assalamualaikum. Hi y’all!

Baru-baru¬†ni company saya¬†buat annual dinner dan bersempena dengan tempoh perkhidmatan saya (eh, dah macam askar daaa.. ;p) selama 5 tahun pada tahun 2016 ini, maka layaklah kiranya saya mendapat anugerah penghargaan. Saya dah siap rehearsel bagai untuk anugerah tu dan juga siapkan dress sequin bertema gold ala-ala Queen Ravenna “mirror mirror on the wall whose the fairest (ehemm fatest) of them all?!”.. Inspired by this awesome film..

Cantik gilerrr Charlize Theron dalam filem ni *I’m gonna die~

Kebetulan dan alhamdulillah saya tak masuk dalam persembahan yang setiap bahagian kena perform malam tu. Syukurrr.. Kenapa syukur?

Sebabnyaaaa…. Continue reading “Apabila lelaki Arab cemburu..”

MyDebit card: Korang dah tukar belum?

Assalamualaikum warahmatullah.

Selamat pagi semua!

Siapa pelanggan Maybank tegar di sini sila angkat hidung ciked, sis nak tengok? LOL *just kidding. Opkossss ;D

Sebenarnya, sayalah pelanggan tegar Maybank. Segala benda kalau boleh nak dengan diorang. *ini bukan sponsored post pun.. T_T

replace-maybank-atm-card
Dah tukar ke belum?

Continue reading “MyDebit card: Korang dah tukar belum?”

Prosedur perkahwinan dengan warganegara asing : Part 3

Assalamualaikum warahmatullah.

Memandangkan tajuk ni sangat popular di blog saya, maka saya ingin memberitahu kepada sesiapa yang ingin bertanya tentang prosedur secara lebih terperinci, anda bolehlah emelkan kepada bookloverunited@gmail.com.

InsyaAllah saya akan terangkan dan bantu anda semampu sebaik yang mungkin.

Saya bukanlah nak kata saya ni bagus sangat, tapi belajar daripada pengalaman yang lepas dan juga niat saya untuk mempermudahkan urusan setiap insan terutamanya rakan-rakan seagama Islam. That is my value ūüėČ

Alhamdulillah, setakat ni saya dah ada 3-4 pasangan yang berjaya ke jinjang pelamin dan beranak-pinak anak-anak kacukan yang comel. Eh! Dah macam servis TTC pulak. hahahaha. Bukannnn.. Hanyalah tentang prosedur mendapatkan kelulusan bagi perkahwinan di antara warganegara Malaysia dengan warganegara asing (terutamanya dari Yemen) ;D

Ikhlas,

Mrs. V

tumblr_n60db0af9w1qmaqe8o1_1280