I hate losing

Yes, i hate it

I hate when i have to lose something

Worst if i have to lose somebody that i love

It hurts, indeed

One way to avoid getting hurt is..

Avoid it in the first place

Avoid them before they are leaving

or block them from your whatsapp!

That’s it 😀

P/s: I hate being a loser. I always want to win. Well everybody loves to win right?

But sometimes you just love someone so much that you willing to let go off your ego and makes them happy..

Beauty tips: Cara memutihkan kulit bawah lengan anda

Assalamu’alaikum warahmatullah. Hi all!

Saya dah temui cara memutihkan kulit bawah lengan a.k.a ketiak secara semula jadi tanpa deodoran, bedak ataupun sebarang clorox ataupun bahan kimia. Nak tahu??? *kalau taknak tahu mestilah korang tak klik page saya kannn..krik krik krik ;D

FYI, cara ini telah ‘tested and guaranteed’ by meself. Yes, i did it at home, homemade and i really love the result. Jadi, mestilah saya nak kongsikan dengan kawan-kawan semua!yeayyyyy~ (over excited taktau kenapa ;p)

Continue reading “Beauty tips: Cara memutihkan kulit bawah lengan anda”

Tips Diet

Assalamualaikum. Hi people!

Semua orang nak kurus.

Semua orang nak cantik.

Semua orang nak bertenaga sepanjang hari. Kan???

Tapi apabila cakap je pasal diet, mesti dalam kepala otak fikir pasal “kena berlapar”, “dish your sweet tooth”, “no manis-manis okayyy”, “lepas pukul 8 malam jangan makan!!!”.

Sebab tu pelan diet selalu terbengkalai, hangat-hangat tahi ayam dan akhirnya berkubur sebegitu sahaja. Misinterpretation atau salah faham berkenaan diet ni adalah perkara biasa. Padahal nak turun berat ni benda mudah kalau kena dengan caranya. *yang tulis ni pun still struggle dengan diet plan sendiri jugak..hewhewhew

Jadi, apakata kali ini kita tukar persepsi kita kepada -> Diet = Healthy Lifestyle

Continue reading “Tips Diet”

Melting pot: Bukan program masak-masak

Ahlan ahlan wasahlan habibi!

Cakap arab kau. Padahal tahu kaif haluk? Ma za taf’al? Ana bihair alhamdulillah. La’. Na’am. Syukran. Afwan. 😀

391dda715c42badd4e051cbf689b36d2

 

Melting pot

Definition:

  • a pot in which metals or other materials are melted and mixed.
  • a place where different peoples, styles, theories, etc., are mixed together.

Saya pilih definisi no.2 itu. Jadi segmen yang bermula dengan tajuk ‘melting pot’ bukanlah berkenaan masak-masak tapi adalah berkenaan ‘interracial marriage’ yang dilalui oleh saya dan suami. Walaupun kami sama agama, tapi budaya kami jauh berbeza. Contoh???

Banyakkkkkk sangat seperti masakan, pakaian serta cara pergaulan sesama kita. Akan saya kongsikan satu persatu yang baik jadikan tauladan dan yang buruk dijauhkan disempadankan. 🙂

Love,

Mrs Vibrant

Prosedur perkahwinan dengan warga asing

Assalamualaikum & hi people!

Bercakap tentang pengalaman mendapatkan kelulusan untuk perkahwinan di antara gadis Malaysia dan warga asing adalah sesuatu perjalanan yang mencabar kesabaran dan kesetiaan. Serius. Dari pertengahan tahun kertas permohonan di hantar ke pejabat Kedutaan negara bakal suami untuk pengesahan bujang dan kebenaran kahwin dan yang sedihnya kelulusan tersebut hanya keluar pada bulan mac tahun berikutnya. Hal ini disebabkan oleh peperangan yang berlaku pada masa itu.

IMG_20150430_221430

Jadi, di sini saya ingin kongsikan prosedur perkahwinan di antara Pahang girl dengan Arab boy :p

Continue reading “Prosedur perkahwinan dengan warga asing”

Say Something…

A song will mean everything when..

You are sad and listening to a sad melancholic song.

You are happy and listening to a happy pop song.

You are in bad mood and listening to a song about a bad day.

Well..Currently my mood is quite off, a bit messy (not because of period :D), so many things in my head and feels so restless..mentally and physically.

Maybe..because of.. somehow i have to let go off something that i used to be. Its not that i hate my past life but i really do not want to remember anything about it.

I’m a new girl in a new stage of my life. A new life, new beginning.

Sesungguhnya “Cinta halal itu yang terbaik”. Percayalah adik-adikku yang belum kahwin, masih berkawan bercouple bagai, tolonglah tinggalkan boyfriend korang sekarang sebab cinta sebelum nikah tiada maknanya. Dan lelaki tak akan bertanggungjawab seperti mana selepas kahwin. Percayalah sayang…(tetiba bagi ceramah bak ustajah semanis kurma pulak. Oh, i miss ustazah bahiyah! 😉

Without further a due..

Enjoice! This is such a beautiful song, i listen to this on and on and on…..

Continue reading “Say Something…”