Post-marriage: When Yemeni met Malay girl (legal thingy)

Assalamu’alaikum warahmatullah.

Alhamdulillah perkahwinan kami Yemeni-Malay sudah melangkau hampir 10 bulan. Syukur sangat! Lega sangat-sangat sebab dah halalan toyyiban dan lebih tenang. Dugaan lepas kahwin jangan cakaplah, terlalu banyak terutama semasa tempoh ‘adjusting’ sebab kami berlainan budaya dan ‘expectation’. Dari situ saya banyak belajar tentang banyak perkara. Okay, perkara tu akan diceritakan dalam post akan datang k. Promish! 😉

8b0899266c52d1f6bab4e7ed1a207cab

Continue reading “Post-marriage: When Yemeni met Malay girl (legal thingy)”

Advertisements

Escalator ate my skirt!!!

Ola! Assalamu’alaikum! Ahlan wasahlan!

This incident happened just now! After me and my friends had lunch in Level 2, KLCC. Yes, KLCC escalator who ate my skirt! T_T

escalator ate my skirt

Continue reading “Escalator ate my skirt!!!”

Wildest dreams

Siapa yang boleh jamin hati dia akan selalu bahagia?

Siapa yang boleh jamin yang cinta itu akan berbalas?

Siapa yang boleh jamin yang cinta akan sampai ke nikah?

Siapa yang boleh jamin kahwin itu bahagia?

Siapa yang boleh jamin bahagia itu sampai ke tua?

Siapa?

Siapa?

Siapa?

Hanya Allah yang tahu.

Ya, hanya dia.

Say you’ll remember me
Standing in a nice dress, staring at the sunset, babe
Red lips and rosy cheeks
Say you’ll see me again even if it’s just in your wildest dreams
Wildest dreams Continue reading “Wildest dreams”

LINKCLUB PENIPU!!!

Assalamu’alaikum.

scam-alert-1024x788

Tiba-tiba saya mulakan post hari ini dengan sesuatu yang kurang enak di dengar. Sebab?

Saya baru sahaja mendapat panggilan daripada Pn. Wahyu dari LinkClub (katanya bertempat di Ampang Point, No.Tel: 014-728 6993) dan beliau memberitahu berkenaan pembatalan keahlian saya untuk tahun ini. Dan katanya jika saya tidak membuat pembatalan saya akan dikenakan cas sebanyak RM598 setahun!!?

linkclub1

Continue reading “LINKCLUB PENIPU!!!”

Healthy Diet and Exercise: START TODAY!

Assalamu’alaikum and have a very blast Monday!

Gym-Meme2_0

Hahahaha. I love you Fat Amy!!!! Love Pitch Perfetc 2 too!

MashaAllah! How time flies and we are already in the mid October 2015. And i haven’t yet get my desired weight!!! What????!!! :p

My funny love-hate-love relationship with this losing weight challenge or goal are like these:

Continue reading “Healthy Diet and Exercise: START TODAY!”

I hate losing

Yes, i hate it

I hate when i have to lose something

Worst if i have to lose somebody that i love

It hurts, indeed

One way to avoid getting hurt is..

Avoid it in the first place

Avoid them before they are leaving

or block them from your whatsapp!

That’s it 😀

P/s: I hate being a loser. I always want to win. Well everybody loves to win right?

But sometimes you just love someone so much that you willing to let go off your ego and makes them happy..

Beauty tips: Cara memutihkan kulit bawah lengan anda

Assalamu’alaikum warahmatullah. Hi all!

Saya dah temui cara memutihkan kulit bawah lengan a.k.a ketiak secara semula jadi tanpa deodoran, bedak ataupun sebarang clorox ataupun bahan kimia. Nak tahu??? *kalau taknak tahu mestilah korang tak klik page saya kannn..krik krik krik ;D

FYI, cara ini telah ‘tested and guaranteed’ by meself. Yes, i did it at home, homemade and i really love the result. Jadi, mestilah saya nak kongsikan dengan kawan-kawan semua!yeayyyyy~ (over excited taktau kenapa ;p)

Continue reading “Beauty tips: Cara memutihkan kulit bawah lengan anda”

Tips Diet

Assalamualaikum. Hi people!

Semua orang nak kurus.

Semua orang nak cantik.

Semua orang nak bertenaga sepanjang hari. Kan???

Tapi apabila cakap je pasal diet, mesti dalam kepala otak fikir pasal “kena berlapar”, “dish your sweet tooth”, “no manis-manis okayyy”, “lepas pukul 8 malam jangan makan!!!”.

Sebab tu pelan diet selalu terbengkalai, hangat-hangat tahi ayam dan akhirnya berkubur sebegitu sahaja. Misinterpretation atau salah faham berkenaan diet ni adalah perkara biasa. Padahal nak turun berat ni benda mudah kalau kena dengan caranya. *yang tulis ni pun still struggle dengan diet plan sendiri jugak..hewhewhew

Jadi, apakata kali ini kita tukar persepsi kita kepada -> Diet = Healthy Lifestyle

Continue reading “Tips Diet”

Melting pot: Bukan program masak-masak

Ahlan ahlan wasahlan habibi!

Cakap arab kau. Padahal tahu kaif haluk? Ma za taf’al? Ana bihair alhamdulillah. La’. Na’am. Syukran. Afwan. 😀

391dda715c42badd4e051cbf689b36d2

 

Melting pot

Definition:

  • a pot in which metals or other materials are melted and mixed.
  • a place where different peoples, styles, theories, etc., are mixed together.

Saya pilih definisi no.2 itu. Jadi segmen yang bermula dengan tajuk ‘melting pot’ bukanlah berkenaan masak-masak tapi adalah berkenaan ‘interracial marriage’ yang dilalui oleh saya dan suami. Walaupun kami sama agama, tapi budaya kami jauh berbeza. Contoh???

Banyakkkkkk sangat seperti masakan, pakaian serta cara pergaulan sesama kita. Akan saya kongsikan satu persatu yang baik jadikan tauladan dan yang buruk dijauhkan disempadankan. 🙂

Love,

Mrs Vibrant

Prosedur perkahwinan dengan warga asing

Assalamualaikum & hi people!

Bercakap tentang pengalaman mendapatkan kelulusan untuk perkahwinan di antara gadis Malaysia dan warga asing adalah sesuatu perjalanan yang mencabar kesabaran dan kesetiaan. Serius. Dari pertengahan tahun kertas permohonan di hantar ke pejabat Kedutaan negara bakal suami untuk pengesahan bujang dan kebenaran kahwin dan yang sedihnya kelulusan tersebut hanya keluar pada bulan mac tahun berikutnya. Hal ini disebabkan oleh peperangan yang berlaku pada masa itu.

IMG_20150430_221430

Jadi, di sini saya ingin kongsikan prosedur perkahwinan di antara Pahang girl dengan Arab boy :p

Continue reading “Prosedur perkahwinan dengan warga asing”