Sis review buku: Sharp Objects by Gillian Flynn

 

IMG_20170727_195641_405[1]
Inilah rupa buku tu. Best2! Sis bagi 4 bintang 😉

Siapa peminat genre thriller mesti pernah dengar nama penulis novel ni. Gillian Flynn terkenal selepas novel bertajuk ‘Gone Girl’ laris di pasaran dan diadaptasi ke filem dengan tajuk yang sama.

Tapi seperti biasa, bagi saya yang telah baca novel terlebih dahulu sebelum wayang keluar akan komen “Baca novel lagi best daripada movie!”. Serius. Well, imagination is powerful tool in life! Cayalah.

Untuk novel Sharp Objects ni saya boleh bagi 4 bintang. Sebab:

Novel ni buat saya berhenti baca, letak buku, pergi dapur basuh pinggan cuci baju sapu sampah sambil berfikir “Is this for real? Like for real? How can!!! I can’t believe it!”. Lepas tu sambung baca sampai habis. Continue reading “Sis review buku: Sharp Objects by Gillian Flynn”

Novel Thriller paling BEST pernah baca!

 

Trust me, I’m not normal ;P

Siapa peminat genre Thriller, Misteri, Jenayah dan Penyiasatan? Angkat hidung please ;D Kita geng la kalau macam tu. Sis suka buku yang bergenre sebegini sebab cerita yang suspense, adrenaline rush, page turner with unexpected climax and ending! Whoa!

Of late ni sis obses dengan buku Japanese thriller and of course in English language, sis mana reti baca Japanese. Cakap pun yang basic je pengaruh suka tengok anime ;p *kawaiine~*

Yezzaaa T_T

So, what are those books???

Ok, sis akan senaraikan buku-buku tu mengikut tahap paling tinggi rating BEST (based on my likingness) bermula tahap kurang ke paling tinggi k? Untuk post kali ni sis akan bagi korang 5 buku je dulu. Jangan marah kalau dalam senarai tu ada 3 buku tu dari penulis yang sama. Sebab apa? Because I love his writing style!!!

Ready, get set go!  Continue reading “Novel Thriller paling BEST pernah baca!”

The Girl on the Train: Movie Review

#I wrote about the The Girl on the Train‘s review on movie and book on my previous post as HERE if you wanna read it. Tqsm 😉

I watched this movie on last Saturday and it was AWESOME! *finally~LOL*

Continue reading “The Girl on the Train: Movie Review”

The Girl on the Train

Assalamualaikum warahmatullah.

Hi all! Long time no see right?

What a hectic life like I was riding a bullet train from October to November 2016. And now I ended up in the middle of November with so many things to do for either my job and personal life goals.

Goshhh.. That was a hell speed of light ride of my life. Ok, done with the rambling about my busiest life or you can say it as ‘Mrs V excuses’. hahahahaha. Kannn alasan je sebenarnya. Kalau nak seribu daya, taknak 1001 alasan!

Korang dah tengok ke movie The Girl on the Train ni atau dah baca buku ni? Best kottt~ Wajib BACA, wajib TENGOK! ;D

Klik SINI untuk info tentang buku The Girl on the Train ya 😉

Continue reading “The Girl on the Train”