Tips Diet

Assalamualaikum. Hi people!

Semua orang nak kurus.

Semua orang nak cantik.

Semua orang nak bertenaga sepanjang hari. Kan???

Tapi apabila cakap je pasal diet, mesti dalam kepala otak fikir pasal “kena berlapar”, “dish your sweet tooth”, “no manis-manis okayyy”, “lepas pukul 8 malam jangan makan!!!”.

Sebab tu pelan diet selalu terbengkalai, hangat-hangat tahi ayam dan akhirnya berkubur sebegitu sahaja. Misinterpretation atau salah faham berkenaan diet ni adalah perkara biasa. Padahal nak turun berat ni benda mudah kalau kena dengan caranya. *yang tulis ni pun still struggle dengan diet plan sendiri jugak..hewhewhew

Jadi, apakata kali ini kita tukar persepsi kita kepada -> Diet = Healthy Lifestyle

Continue reading “Tips Diet”

Advertisements