Sis review buku: Sharp Objects by Gillian Flynn

 

IMG_20170727_195641_405[1]
Inilah rupa buku tu. Best2! Sis bagi 4 bintang ūüėČ

Siapa peminat genre thriller mesti pernah dengar nama penulis novel ni. Gillian Flynn terkenal selepas novel bertajuk ‘Gone Girl’ laris di pasaran dan diadaptasi ke filem dengan tajuk yang sama.

Tapi seperti biasa, bagi saya yang telah baca novel terlebih dahulu sebelum wayang keluar akan komen “Baca novel lagi best daripada movie!”. Serius. Well, imagination is powerful tool in life! Cayalah.

Untuk novel Sharp Objects ni saya boleh bagi 4 bintang. Sebab:

Novel ni buat saya berhenti baca, letak buku, pergi dapur basuh pinggan cuci baju sapu sampah sambil berfikir “Is this for real? Like for real? How can!!! I can’t believe it!”. Lepas tu sambung baca sampai habis. Continue reading “Sis review buku: Sharp Objects by Gillian Flynn”

Advertisements

Novel Thriller paling BEST pernah baca!

 

Trust me, I’m not normal ;P

Siapa peminat genre Thriller, Misteri, Jenayah dan Penyiasatan? Angkat hidung please ;D Kita geng la kalau macam tu. Sis suka buku yang bergenre sebegini sebab cerita yang suspense, adrenaline rush, page turner with unexpected climax and ending! Whoa!

Of late ni sis obses dengan buku Japanese thriller and of course in English language, sis mana reti baca Japanese. Cakap pun yang basic je pengaruh suka tengok anime ;p *kawaiine~*

Yezzaaa T_T

So, what are those books???

Ok, sis akan senaraikan buku-buku tu mengikut tahap paling tinggi rating BEST (based on my likingness) bermula tahap kurang ke paling tinggi k? Untuk post kali ni sis akan bagi korang 5 buku je dulu. Jangan marah kalau dalam senarai tu ada 3 buku tu dari penulis yang sama. Sebab apa? Because I love his writing style!!!

Ready, get set go!¬† Continue reading “Novel Thriller paling BEST pernah baca!”