4 Tanda Lelaki Serius Dalam Perhubungan & Tips Bercinta lepas nikah

Fakta 1: Majoriti bakal pengantin perempuan akan buat research thoroughly sebelum ke jinjang pelamin dan tajuk ini merupakan kata kunci (baca: keyword) paling kerap, terlajak laris dan hangat dicari-cari. *cough* yup, that was meh*cough*

Fakta 2: Tanda paling utama si dia serius dalam perhubungan adalah apabila si dia start, kerap berfikir dan berbincang dengan u’ols pasal masa depan. Full stop.

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSntlM_v1DMZUDwdjWpdEwgkLe7DKDd_KkWtfzCrr8D_0DlodKbiQ
Iphone? Why not! Even though I really3 love my Samsung Note 10x *LOL*

Kalau ikut kata pakar berjantina lelaki, mereka akan kata “Lelaki ni simple je. Kalau dia kata ya, maka ya lah. No corner-corner”. Memanglah dia akan kata macam tu sebab dia lelaki.

Bagi pakar yang berjantina wanita, mereka akan kata “Lelaki ni susah kita nak faham. Pakar putar belit. Pakar menipu. Pakar ambil kesempatan atau opportunistik”. Mestilah, sebab wanita ni sendiri seorang yang complicated, banyak fikir, analysis paralisis dan juga semua tu daripada pengalaman sendiri bila dah lama mengenali seseorang lelaki.

But..Seriously, a man’s heart is not that complicated. However, they are not easily to be interpreted. Do you got what I mean? *Confusing right? hahaha!*

Tapi, berdasarkan pemerhatian, pergaulan dan perkenalan sis dengan spesis berjantina lelaki tulen, mereka memang akan serius dengan seseorang wanita yang mereka sayangi dan tanda-tanda tu dapat kita lihat dan tahu antaranya adalah: Continue reading “4 Tanda Lelaki Serius Dalam Perhubungan & Tips Bercinta lepas nikah”

Advertisements

Saya ada PCOS

Assalamualaikum warahmatullah. Ahlan wasahlan habibti!

hardship-and-ease

Mulanya saya rasa sangat insecure dan skeptikal untuk bercerita hal peribadi di sini. Tetapi saya juga suka untuk berkongsi pengalaman dan nasihat tentang hidup yang mungkin bermanfaat kepada orang lain.

Yes, saya ada PCOS (Polycystic Ovarian Syndrome). Apa itu PCOS? Baca di SINI dan juga SINI. Doktor cakap saya punya kes hanyalah mild PCOS dan tidak perlukan rawatan ubat cuma perlu telan Asid Folik setiap hari. Sebenarnya saya dah agak saya ada PCOS sebab saya:

 

cid_024701c874b5f1a405200502a8c0gsl
Hahahahaha. Vongok!

Continue reading “Saya ada PCOS”

7 perkara stereotaip tentang orang Arab yang selalu kita dengar

Assalamu’alaikum warahmatullah.

Kalau sebut pasal Pak Arab mesti orang-orang kita akan cakap:

1)Pak Arab ni ganas, garang dan pemarah orangnya. Ada yang bagi sebab diorang ni asalnya dari negara padang pasir, jadi darah panas.

Hulk_Roar

Continue reading “7 perkara stereotaip tentang orang Arab yang selalu kita dengar”

Post-marriage: When Yemeni met Malay girl (legal thingy)

Assalamu’alaikum warahmatullah.

Alhamdulillah perkahwinan kami Yemeni-Malay sudah melangkau hampir 10 bulan. Syukur sangat! Lega sangat-sangat sebab dah halalan toyyiban dan lebih tenang. Dugaan lepas kahwin jangan cakaplah, terlalu banyak terutama semasa tempoh ‘adjusting’ sebab kami berlainan budaya dan ‘expectation’. Dari situ saya banyak belajar tentang banyak perkara. Okay, perkara tu akan diceritakan dalam post akan datang k. Promish! 😉

8b0899266c52d1f6bab4e7ed1a207cab

Continue reading “Post-marriage: When Yemeni met Malay girl (legal thingy)”

Wildest dreams

Siapa yang boleh jamin hati dia akan selalu bahagia?

Siapa yang boleh jamin yang cinta itu akan berbalas?

Siapa yang boleh jamin yang cinta akan sampai ke nikah?

Siapa yang boleh jamin kahwin itu bahagia?

Siapa yang boleh jamin bahagia itu sampai ke tua?

Siapa?

Siapa?

Siapa?

Hanya Allah yang tahu.

Ya, hanya dia.

Say you’ll remember me
Standing in a nice dress, staring at the sunset, babe
Red lips and rosy cheeks
Say you’ll see me again even if it’s just in your wildest dreams
Wildest dreams Continue reading “Wildest dreams”

I hate losing

Yes, i hate it

I hate when i have to lose something

Worst if i have to lose somebody that i love

It hurts, indeed

One way to avoid getting hurt is..

Avoid it in the first place

Avoid them before they are leaving

or block them from your whatsapp!

That’s it 😀

P/s: I hate being a loser. I always want to win. Well everybody loves to win right?

But sometimes you just love someone so much that you willing to let go off your ego and makes them happy..