4 Tanda Lelaki Serius Dalam Perhubungan & Tips Bercinta lepas nikah

Fakta 1: Majoriti bakal pengantin perempuan akan buat research thoroughly sebelum ke jinjang pelamin dan tajuk ini merupakan kata kunci (baca: keyword) paling kerap, terlajak laris dan hangat dicari-cari. *cough* yup, that was meh*cough*

Fakta 2: Tanda paling utama si dia serius dalam perhubungan adalah apabila si dia start, kerap berfikir dan berbincang dengan u’ols pasal masa depan. Full stop.

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSntlM_v1DMZUDwdjWpdEwgkLe7DKDd_KkWtfzCrr8D_0DlodKbiQ
Iphone? Why not! Even though I really3 love my Samsung Note 10x *LOL*

Kalau ikut kata pakar berjantina lelaki, mereka akan kata “Lelaki ni simple je. Kalau dia kata ya, maka ya lah. No corner-corner”. Memanglah dia akan kata macam tu sebab dia lelaki.

Bagi pakar yang berjantina wanita, mereka akan kata “Lelaki ni susah kita nak faham. Pakar putar belit. Pakar menipu. Pakar ambil kesempatan atau opportunistik”. Mestilah, sebab wanita ni sendiri seorang yang complicated, banyak fikir, analysis paralisis dan juga semua tu daripada pengalaman sendiri bila dah lama mengenali seseorang lelaki.

But..Seriously, a man’s heart is not that complicated. However, they are not easily to be interpreted. Do you got what I mean? *Confusing right? hahaha!*

Tapi, berdasarkan pemerhatian, pergaulan dan perkenalan sis dengan spesis berjantina lelaki tulen, mereka memang akan serius dengan seseorang wanita yang mereka sayangi dan tanda-tanda tu dapat kita lihat dan tahu antaranya adalah: Continue reading “4 Tanda Lelaki Serius Dalam Perhubungan & Tips Bercinta lepas nikah”

Advertisements

5 Tanda-tanda REAL suami curang

Assalamualaikum warahmatullah.

Tajuk tu memang mengerikan bagi para isteri. Dulu masa sis bujang, sis tak kisah sangat pun pasal my boyfriend/pakwe/marka “lantak hang la, nak curang ka, nak melangkup ka, kalau betui jadi memang hang bukan jodoh aku!” Gituh. Tup-tup sis yang curang pasang 2-3 sparepart aka bakal suami/imam/pilot. Eh! hahahaha! *Well, that was different..you need to compare apple to apple. Married and single life is totally different* ;P

Sekarang baru sis tahu langit tu tinggi sangat. Baru sis sedar yang cinta kepada suami dan rumahtangga tu bakal membuatkan kita terluka. Terluka yang sangat dalam. Nauzubillahi min zalik. Kita bukan nak mencari kesalahan atau berburuk sangka dekat suami kita tapi tanda-tanda yang sis akan bagitau ni diharap dapat buka mata para isteri yang terleka dan alpa dengan tanggungjawab hakiki kepada suami tercinta.

“Yes, we can save our marriage. Never give up girl!” Woha – Ok, ni tagline kita hari ini ya ;D Because these are all from experiences and observations of people that I trust! Enjoice! Continue reading “5 Tanda-tanda REAL suami curang”